Over Homeland

Deze brouwerij is een nieuwe loot aan de Amsterdamse bierstam. De brouwerij is met een 1000 liter brouwketel en een gistcapaciteit van 5000 liter een kleine speler op de brouwmarkt. Initiatiefnemers Joost Carlier en Koen Vollaers hebben een oude brouwerij in Duitsland gekocht en naar Hotel/Pension Homeland te Amsterdam verplaatst. Dit hotel is gelegen op het voormalig Marineterrein naast het scheepvaartmuseum. Op deze plek gaat het de aankomende jaren gisten, dampen en borrelen. Joost en Koen hebben er vreselijk veel lol in en het is voor hun geen zaak om er geld mee te verdienen. Veel belangrijker is kwalitatief er een hoogwaardig bier neer te zetten. We moeten ook niet verwachten dat de brouwerij in omvang groter zal worden. We willen klein en exclusief blijven en dat is ook een kunst.

Brouwmeester
De brouwmeester is Erik Spratte, met een neus voor nieuwe en goede bieren heeft hij voorlopig twee bieren neergezet die er toe doen. Als liefhebber van pure smaken en geuren, brouwt hij bieren zonder kunstmatige toevoegingen. Hij komt uit een grote hechte groep van experimentele thuisbrouwers waar hij zich in de toekomst door blijft laten inspireren. Samenwerken en brouwen staat centraal. Daarom zal er veel samen met andere brouwers in onze brouwerij gebrouwen worden.

Hij heeft het voor elkaar gekregen om bier waar je prettig dronken van wordt en houdt vast aan het principe van de 3 pint rule. (Na drie pints moet je er nog een willen) Met geurige hopbellen en zoveel mogelijk biologische grondstoffen. De hop wordt gekweekt en geoogst op eigen grond in de Achterhoek.

Het bier is voorlopig alleen te krijgen op een paar unieke locaties in Amsterdam. Deze hotspots zijn het “home” van onze bieren en zo houden we contact met onze drinkers.


Voor Homeland bier zal je dus een extra blokje om voor moeten fietsen!

De bieren:

Initatiefnemers Koen Vollaers en Joost Carlier Initatiefnemers Koen Vollaers en Joost Carlier
Brouwmeester Erik Spratte Brouwmeester Erik Spratte